Kyckling Teriyaki med saltad kinakålssallad
När det ska gå lätt och snabbt kan man ta genvägar. Igår var vi hungriga och ville ha mat snabbt. Det gick så snabbt att jag inte hann ta en bild på maten förrän alla huggit in. Så ni får en sommarbild på mina planteringar istället. Salladen är hämtad ur Anne Chengs "Asiatisk mat".
Kyckling Teriyaki1 pkt kycklinglårfilé (ca 500 g tror jag det var)
2 msk Teriyakisås
Lägg kycklinglårfiléerna i en skål och häll över Teriyakisåsen. Blanda. Låt stå ca 30 minuter. Grilla eller stek över hög värme så att kycklingen blir genomstekt utan att bli torr.
Saltad kinakålssallad3 portioner
500 g salladskål
2 tsk salt
Dressing1 msk vinäger
1 tsk sesamolja
1 krm vitpeppar
2 msk rapsolja
Skär salladskålen i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg i ett durkslag, salta och rör om. Låt stå 15-20 minuter. Gör dressingen. Krama ur överflödig vätska ur salladskålen. Häll på dressingen och blanda väl.
Servera kycklingen med nykokt ris, Teriyakisås, salladen och kanske några fler färska grönsaker efter tycke och smak.
Kommentarer
Skicka en kommentar