Flädersnaps

Flädersnaps
Ca ½ liter fläderblommor, enbart blommor utan gröna delar.
1 flaska okryddad sprit (gärna Brännvin special, vars låga alkoholhalt lämpar sig för egenkryddning)
Repa ner fläderblommorna i en burk som går att stänga med lock. Slå över sprit så att blommorna täcks. Låt stå i ca 2 veckor. Sila bort blommorna, först genom vanligt durkslag och sedan genom melittafilter. Låt sedan snapsen stå i ett par månader att mogna.
Vid serveringen ska du späda med mer okryddad sprit i proportionerna två delar flädersprit och en del okryddad sprit. Servera väl kyld!
funkar alldeles utmärkt!
SvaraRaderaBlir så väldigt nyfiken på om den blev god?
SvaraRaderaJa om man gillar flädersmaken blev det verkligen en höjdare! Sedan kan man ju späda sin essens efter tycke och smak. 2010 glömde jag bort blommorna lite för länge och snapsen blev genast lite skarpare i smaken. Men fortfarande god - enligt mig som tycker mycket om fläder.
SvaraRadera