Grillat lamm med kapris och sparrissallad
Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I min butik här i närheten kan man köpa Åke Ps produkter och jag hade alltså färdigmarinerat lamm att grilla hemma. Vad skulle vi då ha till det? I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott. Prova!
Kapris och sparrissallad1 knippe grön sparris, skalad, klyvd på längden
1 gul lök, skalad, tunt strimlad
4 tomater, urkärnade och strimlade
4 msk kapris
1 kruka mynta, plockad
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymalen
Blanda sparris, lök, tomater, kapris och mynta i en skål. Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt och peppar och blanda med grönsakerna.
Servera till grillat lammkött. Vi hade också kokt nypotatis till.
Kapris och sparrissallad1 knippe grön sparris, skalad, klyvd på längden
1 gul lök, skalad, tunt strimlad
4 tomater, urkärnade och strimlade
4 msk kapris
1 kruka mynta, plockad
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymalen
Blanda sparris, lök, tomater, kapris och mynta i en skål. Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt och peppar och blanda med grönsakerna.
Servera till grillat lammkött. Vi hade också kokt nypotatis till.
Kommentarer
Skicka en kommentar