Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime

Fiskbilen var hos oss och försökte kränga frysta räkor som var dyrare än färska. Nä, den lätte går jag inte på. Men de har fina pilgrimsmusslor till ett ok pris. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig. Hittade snart ett läckert recept på ICAs sajt som jag ville prova. Som vanligt har jag svårt att följa recept till punkt och pricka, och nedan skriver jag hur jag gjorde.

Vi åt detta som förrätt. En aptitretare.


Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime
4 portioner

1-2 pilgrimsmusslor per person
1 blodgrape
1 lime
2 msk olivolja
½ msk strösocker
½ spansk peppar
1 avokado
65 g röd mangold

Tina musslorna enligt förpackningens anvisning. Lägg dem på ett hushållspapper att rinna av.

Skala och skär bort allt det vita från grapefrukt och lime. Skär dem i skinnfria klyftor. Ta tillvara på den saft som blir kvar. Blanda den med oljan och sockret till en dressing. Kärna ur och strimla chilipeppar fint och lägg ner i dressingen. Salta lätt.

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär den i mindre munsbitar. Blanda citrusfrukter, avokado och mangold i fina portionsglas eller skålar. Ringla över dressingen.

Droppa lite av dressingen över musslorna. Stek dem över ganska hög värme i lite olivolja. Dressingen karamelliseras snabbt, vakta noga. Vänd, låt musslorna få lite stekyta och sänk sedan värmen. Överstek absolut inte, de ska bara precis nätt och jämt bli genomstekta, annars blir de sega och trådiga.

Lägg de nystekta musslorna över salladen och droppa över lite dressing och lite flingsalt. Servera genast.

Mina kommentarer: jag använde blandade späda salladsblad istället för mango.
Kommentarer

  1. Det måste vara en delikat recept, läsa de ingredienser du redan känner den söta smaken i munnen på en. Tack så mycket för att dela.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg