Snabbpicklade tomater
Min goa vän Ninna tipsade mig om de här tomaterna. Ett trevligt sätt att ta hand om tomaterna om skörden blivit stor. Annat man kan göra med tomater har jag beskrivit tidigare här på bloggen. Man gör en ganska stor sats, men de håller upp till en vecka i kyl och de är lätt beroendeframkallande i sin kryddiga smak. De passar utmärkt till en bit grillat kött. Gör dem gärna ett dygn före de ska avnjutas.
Snabbpicklade tomater
2½ dl ättiksprit, 12%
5 dl socker
7½ dl vatten
2 kanelstänger
4-5 färska lagerblad
4-5 stjärnanis
1 rödlök i skivor
tomater
Koka upp lagen så att sockret löser sig. Låt svalna. Skär tomaterna i kuber (ca 2 cm gjorde jag). Lägg tomaterna i en stor burk eller skål med lock. Häll över tomaterna och förvara i kylskåp. Låt dra i ca ett dygn innan du smaka första gången. De håller sedan i cirka en vecka.
Snabbpicklade tomater
2½ dl ättiksprit, 12%
5 dl socker
7½ dl vatten
2 kanelstänger
4-5 färska lagerblad
4-5 stjärnanis
1 rödlök i skivor
tomater
Koka upp lagen så att sockret löser sig. Låt svalna. Skär tomaterna i kuber (ca 2 cm gjorde jag). Lägg tomaterna i en stor burk eller skål med lock. Häll över tomaterna och förvara i kylskåp. Låt dra i ca ett dygn innan du smaka första gången. De håller sedan i cirka en vecka.
Ninna låter förresten hälsa att tomaterna nog håller sig både två och tre veckor i kyl om man inte pillar med fingrarna i lagen :)
SvaraRadera