Grillad fänkål med getost

Smakkombinationen fänkål - getost - timjan var väldigt god. Det går säkert utmärkt att göra fänkålen på spisen också, eller i ugn, om man blir sugen under icke-grillsäsong.
Grillad fänkål med getost
4 portioner
2 fänkål
150 g chèvre
1 msk repade timjanblad
lite olivolja
Ansa och skär fänkålen i tjocka skivor längs med. Skär osten i ½-centimetertjocka skivor. Pensla fänkålen med olja på båda sidor och grilla den ca 2 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en bit ost och lite timjan på varje fänkålsskiva. Lägg locket på grillen och grilla tills osten börjar smälta.
Mina kommentarer: Jag tycker inte att några minuter på grillen räckte för att mjuka till fänkålen. Ska prova att koka fänkålen försiktigt några minuter före grillningen nästa gång. Normalt brukar jag skära bort själva
Tänk, jag har aldrig lyckats lära mig att uppskatta fänkål, men getost piffar ju upp allt ;)
SvaraRadera