Krabbelurer


Kärt barn har många namn. Här i skåne heter de krabbelurer, men de går också under namnen skrabelucker och donnisar. Själv har jag aldrig stött på dem tidigare, oavsett vad de kallas. De är någon slags mellanting mellan tjocka pannkakor och muffins, som man steker i stekpanna eller på stekhäll. Tydligen vanligt när man är ute i friluftslivet och tar sig en paus.

Goda var de i alla fall så vi lär göra dem fler gånger.

Krabbelurer


2 ägg
1½ dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner mjölken så att det blir en tjock smet.

Klicka ut i smörad stekpanna (alt häll över öppen eld) i storlek med amerikanska pannkakor ungefär. Låt steka tills de stelnat något, vänd och stek på andra sidan. De reser sig maffigt av värmen.

Enligt vissa recept ska man här dessutom vända dem i strösocker, men det stod vi över.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg