Pasta med kassler i grön såsVardagen är över oss igen. Det är slut på lata kvällar med grillat på altanen. Å ena sidan saknar vi det, å andra sidan är det skönt att komma in i rutinerna igen. Med vardagen kommer vardagsmaten. Det finns inte tid och ork efter jobb och skola att kreera stora mästerverk i köket. Samtidigt vill vi ha god och läcker mat. Inte för mycket färdiglagat.

Denna pastarätt har blivit lite av en favorit hos oss. Den går snabbt att göra, ser läcker ut och barnen slukar den! Jag har från början hittat den i Allt Om Mat... någon gång 2001 tror jag. Barnen är inte så förtjusta i pepparrot så vi utesluter ofta den. Men om vi har pepparrot serverar vi den vid sidan om så att var och en kan strössla över så mycket den vill ha.

Pasta med kassler i grön sås
4 portioner
300 gram kassler
1 gul lök
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 pkt frysta gröna ärter (250 g)
1 dl matlagningsgrädde
salt och vitpeppar
Tillbehör:
Riven pepparrot
Kokt pasta
Strimla kasslern. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka löken och de frysta ärtorna i buljongen i ca 5 minuter. Mixa till en sås. Tillsätt grädde och kassler. Låt såsen koka någon minut. Smaksätt med peppar och salt.
Servera med pasta och strö över pepparrot.

Kommentarer

Populära inlägg