Bästa carbonaran


Min bild av Pasta Carbonara har länge varit sån där slafsig pastarätt som helst bör undvikas. Jag vet inte hur många gånger jag med tvekan ätit av överkokt pasta dränkt i fetsliskig gräddsås med gråsladdriga bitar av ledset bacon. Yack! Så jag har backat så fort någon har sagt Carbonara.

Men så fick jag syn på ett recept i min smak, och sedan dess är det så här "riktig" carbonara ska vara enligt oss i vår familj! Vi äter den som snabb enkel lunch, men den funkar utmärkt som bjudmat. Även barn brukar gilla den (de kan utesluta äggulan om de tycker så).

Pasta carbonara
4 portioner

2 pkt färsk pasta
3 pkt à 140 g bacon i bitar
4 äggulor
parmesanost, riven eller i "flak"
nymalen svartpeppar

Koka upp pastavattnet. Stek bacon på hög värme tills den blir riktigt krispig. Stek gärna i omgångar. Låt rinna av på hushållspapper.

Koka pastan enligt vad som står angivet på förpackningen. Överkoka inte! Riv eller hyvla parmesanen. Knäck äggen och häll av äggvitan. Låt äggulan ligga kvar i den ena skalhalvan och sätt skalhalvan i en äggkopp.

Lägg upp pasta på tallrikarna. Var och en får sin äggula att välta ner i pastan och röra om. Var och en tar åt sig av det krispiga baconet, och strösslar över parmesan och toppar med nymalen svartpeppar.

Kommentarer

  1. Ja det här ser betydligt mycket fräschare ut än den såsiga varianten. Gott! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg