Tomatpasta med grillat kött

Det enkla är ofta det goda. Pasta i en lättlagad tomatsås är försvinnande gott. Den här är så snabb och lättgjord att du enkelt svänger ihop det hela medan köttet ligger på grillen. Enligt ursprungsreceptet från Allt om mat nr 9, 2004, ska det hela serveras tillsammans med marinerad rostbiff på spett. Jag återger hela receptet här, men det går som sagt utmärkt att äta nåt annat till pastan.

Tomatpasta med grillat kött
4 portioner

600 g rostbiff

Marinad
4 msk kinesisk eller japansk soja
4 msk oliv- eller rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk grovmald svartpeppar

Pasta
600 g färska tomater
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
2 kr svartpeppar
20 hackade basilikablad
300 g smal pasta
1 squash i långa strimlor

Blanda ingredienserna till marinaden. Skär köttet i kuber och låt det ligga i marinaden i en halvtimme, gärna längre. Trä upp köttet på spett och grilla ca 3 minuter på var sida precis före servering.

Tärna tomaterna och fräs dem tillsammans med vitlöken. Låt puttra till såskonsistens. Smaka av med salt och kryddor. Koka pastan och låt squashstrimlorna koka med 5 minuter. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera med nygrillade spett.

Mina kommentarer: Ooops! Squashen ligger visst kvar i kylen. Visste väl att jag glömt nåt :)

Kommentarer

Populära inlägg