Kryddsmör med dijon och dragon


En klick kryddsmör som sakta smälter ner över en varm köttbit är inte dumt! Kryddsmöret kan varieras i det oändliga. Och inför grillsäsongen är ett tips att förbereda några olika smaker och frysa in. När oväntade gäster står i dörren är det bara att lägga köttet på grillen och ta fram kryddsmöret ur frysen. Det håller flera månader.

En favoritsmakkombo är dijonsenap och dragon. Passar utmärkt till en bit grillad entrecôte.

Kryddsmör med dijon och dragon
4-6 personer

200 g rumsvarmt smör
3 msk finhackad schalottenlök
1½ tsk dijonsenap
1½ tsk dragonvinäger
3 msk hackad persilja
2 tsk smulad dragon
flingsalt

Rör smöret mjukt och blanda med smaksättningen. Lägg ut en bit plastfolie och lägg smöret i en avlång klick. Rulla ihop till en lång korv. Lägg i frysen en stund. Vid servering, skär upp i fina bitar.

Mina kommentarer: Inte hade jag nån persilja hemma, men jag dundrade på med mer dragon istället. Och dragonvinäger ersattes med vit balsamvinäger. Smakade utmärkt.

Smöret i sin rätta miljö: långsamt smältandes på en bit grillat kött.

Dottern passade på att föreviga sin tallrik också. Dock åt hon inte av smöret.

Kommentarer

Populära inlägg