Salladsströssel


Även om jag är rätt trött på Ernst och hans förkärlek för rundstav så glimrar han till ibland när han kommer till matlagningen. I ett av avsnitten av "Sommar med Ernst" så gjorde han denna salladsströssel. Lite gott att strössla ner i salladen som sätter piff på det hela. Var ju bara tvungen att prova. Och jo - det blev jättegott! Så gott att jag går och nallar lite i burken titt som tätt...


Salladsströssel enligt Ernst

½ dl olivolja
2 dl strösocker
3 dl solrosfrön
2 st klyftor vitlök
1½ tsk salt
2 tsk nystött kummin
Grillfolie

Värm olivoljan i en stekpanna. Tillsätt strösockret och låt smälta långsamt tills allt är smält. Rör så lite som möjligt, helst inte alls. Tålamod!

Häll i solrosfrön och blanda om. Smaksätt med salt, kummin och finhackad vitlök. Låt inte ligga för länge, för vitlöken får inte brännas vid - då blir det beskt.

Häll upp massan på en bit folie och platta ut smeten till en kaka ca ½ cm tjock. Låt svalna.

Hacka upp kakan när den svalnat helt. Strössla över sallad.

Kommentarer

Populära inlägg