Lenas nyttiga vinbärskaka
Det är alltid roligt att ha gäster. Den här gången hade gästen med sig en kaka till fikat och det är ju extra mysigt. I år fick vi inte så mycket vinbär på vinbärsbuskarna, vilket kanske i och för sig hänger ihop med att vi planterade dem i våras :) . Men Lena hade mycket vinbär hos sig och hade svängt ihop den här vinbärskakan. Man kan äta den med gott samvete för den är nästan nyttig. Och god var den, jättegod. Barnen kom och bad om mer så snart var det inte mer än smulor kvar på tallriken. Tur jag hann fotografera den innan den försvann!
Lenas nyttiga vinbärskaka
80 g smör, smält och avsvalnat (varav någon msk till att smörja formen med)
3 ägg
1 tsk äkta vanilj
2 dl socker (ersätt gärna 0,5 dl med farin)
1,5 dl vetemjöl
1,0 dl grahamsmjöl
2,5 dl vinbär, gärna av olika slag. Vita vinbär ger en härlig smak!
Denna vinbärskaka rörs enkelt ihop med sked. Tag det avsvalnade smöret och blanda det med ägg, socker, vanilj och mjöl till en jämn smet. Blanda i 2,5 dl vinbär och häll sen smeten i en bröad form.
Grädda ca 30-40 min i 175 grader (varmluftsugn).
Dekorera om möjligt med bär ovanpå och runt. Servera gärna lite ljummen med vaniljglass.
3 ägg
1 tsk äkta vanilj
2 dl socker (ersätt gärna 0,5 dl med farin)
1,5 dl vetemjöl
1,0 dl grahamsmjöl
2,5 dl vinbär, gärna av olika slag. Vita vinbär ger en härlig smak!
Denna vinbärskaka rörs enkelt ihop med sked. Tag det avsvalnade smöret och blanda det med ägg, socker, vanilj och mjöl till en jämn smet. Blanda i 2,5 dl vinbär och häll sen smeten i en bröad form.
Grädda ca 30-40 min i 175 grader (varmluftsugn).
Dekorera om möjligt med bär ovanpå och runt. Servera gärna lite ljummen med vaniljglass.
Kommentarer
Skicka en kommentar