Tonfisksallad från Nice
Underbara sommarkvällar! Värmen gör att tunga såser och långkok känns rätt överflödigt. Istället är det snabba lätta sallader som gör livet gött att leva. Här är en ny favorit som jag hittat i Lantliv Sommarmat 2009. Det var länge sen jag köpte tonfisk i olja, jag brukar köpa den i vatten. Men här ska man nog välja den i olja för att få rätt smak på anrättningen - man använder lite av oljan i dressingen!
Tonfisksallad från Nice
4 portioner
1 burk tonfisk i olja
500 g färskpotatis
150 g färska gröna bönor
200 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk pressad citron
3 msk kapris eller 1 dl små svarta oliver
5 sardeller, hackade
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2 ägg, mjukkokta
Häll av tonfisken men spara lite av oljan. Skrubba och koka potatisen, låt den svalna något.
Skär av eventuella fästen på bönorna och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten. Spola av i iskallt vatten. Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål. Tillsätt kapris och sardeller och vänd i potatis och bönor. Salta och peppra lätt och garnera med ägghalvor.
Tonfisksallad från Nice
4 portioner
1 burk tonfisk i olja
500 g färskpotatis
150 g färska gröna bönor
200 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk pressad citron
3 msk kapris eller 1 dl små svarta oliver
5 sardeller, hackade
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2 ägg, mjukkokta
Häll av tonfisken men spara lite av oljan. Skrubba och koka potatisen, låt den svalna något.
Skär av eventuella fästen på bönorna och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten. Spola av i iskallt vatten. Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål. Tillsätt kapris och sardeller och vänd i potatis och bönor. Salta och peppra lätt och garnera med ägghalvor.
Kommentarer
Skicka en kommentar