Gratäng på grillade grönsaker


Grillade grönsaker är gott, men det är lätt att man får lite över när man vill ha både aubergine, zucchini, lök, paprika och annat gott. Men det gör inget! Spara de grillade grönsaker som blev över och gör en gratäng på det hela dan därpå.

Gratäng på grillade grönsaker
1 form

Grillade grönsaker, tex paprika, aubergine, zucchini, lök
2 burkar krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
lite grönsaksbuljongstärning
örtsalt
svartpeppar
timjan, oregano och andra favoritkryddor
olivolja
god ost, riven

Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i den hackade löken och fräs mjuk men inte brun. Häll på tomaterna, buljongtärning och krydda med kryddorna. Låt puttra minst en kvart, gärna lite längre.

Ta fram en ugnssäker form. Häll hälften av tomatröran i botten. Lägg över de grillade grönsakerna och häll över resten av tomatröran. Toppa med riven ost. In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills allt är genomvarmt och osten smält och fått en gyllene färg.

Ät som tillbehör till grillat kött eller som en vegetarisk rätt.

Kommentarer

  1. Hej Mia.Detta lät gott,det ska jag prova nån gång.
    Allt bra med er? Allt är bara bra med oss.
    Vi hörs.
    Harriette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg