Gratäng på grillade grönsaker
Gratäng på grillade grönsaker
1 form
Grillade grönsaker, tex paprika, aubergine, zucchini, lök
2 burkar krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
lite grönsaksbuljongstärning
örtsalt
svartpeppar
timjan, oregano och andra favoritkryddor
olivolja
god ost, riven
Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i den hackade löken och fräs mjuk men inte brun. Häll på tomaterna, buljongtärning och krydda med kryddorna. Låt puttra minst en kvart, gärna lite längre.
Ta fram en ugnssäker form. Häll hälften av tomatröran i botten. Lägg över de grillade grönsakerna och häll över resten av tomatröran. Toppa med riven ost. In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills allt är genomvarmt och osten smält och fått en gyllene färg.
Ät som tillbehör till grillat kött eller som en vegetarisk rätt.
Hej Mia.Detta lät gott,det ska jag prova nån gång.
SvaraRaderaAllt bra med er? Allt är bara bra med oss.
Vi hörs.
Harriette