Grillade bananer med kokossås


Att skära ett snitt i en banan, trycka ner lite god choklad och grilla hela härligheten, ja det har nog alla gjort. Det är väldigt gott tillsammans med lite vaniljglass. Men varför inte prova grillade bananer på ett nytt sätt? I Allt om Mat Grillspecial 2009 hittade jag detta recept och det var förvånansvärt gott! Citrusen ger en friskhet som jag tycker höjer smaken på bananen. Den där banan-smält-choklad-grejen kan ibland liksom fastna i gommen. Det gjorde inte de här bananerna. Istället försvann de hips vips och man ångrade att man inte gjort två bananer per person.

Grillade bananer med kokossås
8 portioner
20 minuter

8 små bananer
2 msk pressad citron
3 msk + 1 msk råsocker
1 dl krämig kokosmjölk Blue Dragon
½ krm salt

Tillbehör:
färska bär, tex hallon och jordgubbar
glass eller sorbet

Blanda 1 msk socker och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt salt och låt koka upp. Rör så att sockret löser sig.

Skär de oskalade bananerna i halvor på längden. Pressa över citronsaft och strö på 3 msk socker. Grilla bananerna, först med snittytan ned och sedan på skalsidan, ca 2 minuter på varje sida.

Lägg bananerna på tallrikar och ringla kokoskrämen över. Servera genast med glass och bär.

Får du inte tag på krämig kokosmjölk går det bra med vanlig. Skaka inte burken, skrapa försiktigt ur den översta, fasta och krämiga mjölken och kasta resten.

Mina kommentarer:
Jag använde ljust muscovadosocker istället för råsocker och hade vare sig bär eller glass hemma. Det var mumsigt värre ändå :)


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg