Ljummen grekisk kycklingssallad
Återigen ett recept ur Allt om Mats Grillspecial 2009. Denna gång en enkel men mättande sallad. Läcker och trevlig som bjudmat om man får oväntat besök så här i semestertider.
Ljummen grekisk kycklingssallad
8 personer
5-6 kyckling filéer (1 kg)
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
4 msk grovhackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
1 msk olivolja
600 g pasta, tex tagliatelle
3 gula paprikor
8 tomater
1 gurka
400 g fetaost
2 dl svarta oliver med kärnor
Dressing:
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
2 tsk torkad oregano
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingen i stora bitar. Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja. Hetta upp en stekpanna och bryn bitarna hastigt runt om. Lägg över dem i en långpanna. Låt kycklingen eftersteka i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Koka pastan. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i stora bitar. Skär osten i bitar.
Blanda ihop dressingen i en liten kastrull och värm.
Låt pastan rinna av. Blanda den med kyckling, oliver, ost och dressing på ett stort fat.
Mina kommentarer:
Naturligtvis grillade vi kycklingen och jag använde kycklinglårfilé.
2 tsk sallad?
SvaraRaderaHa ha, nej såklart inte Alex. SALT ska det vara. Har ändrat nu. Tack för att du såg det :)
SvaraRadera