Sallad med vattenmelon


Sommar och sol. Maten ska vara lätt och läcker. Prova att lägga frukt i salladen till det grillade köttet! Vattenmelon och salt blir fantastiskt gott.

Riv romansallad i lagom bitar. Lägg i en vacker skål. Skär rent fruktköttet ur vattenmelon och skär i cm-stora kuber. Lägg ovanpå salladen. Häll på en riktigt god olivolja och pressad citron. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

Citron kan man ha tillgänglig vid alla måltider i denna söta och högst praktiska citronpress från Lékué. Den har blivit lite av en favorit på matbordet. Och just nu är det Zetas olivolja Intenso som hälls på alla våra sallader. Den har en nötig smak som förhöjer salladen.

Psst! Fetaost och vattenmelon, salt och peppar, är också en fantastisk kombo i sallader. Men det visste ni väl redan?

Man kan helt utesluta det gröna och bara blanda fetaost, vattenmelon och jordgubb. I med lite tunna skivor purjolök, ringla över lite god olivolja och så till sist ett par drag med pepparkvarnen. Nams!


Kommentarer

Populära inlägg