Chiapudding med nana ice cream


Jag har fortsatt att jobba mig igenom "Made by Marys gröna frukost" och här har vi en variant på hennes "Frukosttrifle". Den här blev snabbt barnens favorit. Vi har provat flera olika chiapuddingar och det är blandingen mellan pudding, det kalla och det knapriga som är grejen tror jag. Och vilken mjölk du använder. Ren kokosmjölk blir för mycket kokos. Havremjölk är för tunn och chiafröna sjunker ner till botten och havremjölken skiktar sig. Vare sig vackert eller gott. Det som blivit godast hittills är Alpros mandel- och 

I originalreceptet ska man göra fröcrunch - rosta och greja. Men vi strösslar bara de fröer och nötter vi känner för över det hela vid servering och toppar med lite agavesirap eller honung. 

Chiapudding med nana ice cream

4 portioner

Chiapudding
4 dl valfri mjölk
5 msk chiafrön
½ tsk vaniljextrakt
2 tsk lönnsirap

Nana Ice Cream
3-4 frysta riktigt mogna bananer
3-4 dl vegetabilisk mjölk
500 g frysta bär

Förbered chiapuddingen kvällen innan. Blanda mjölken med chiafrön, vaniljextrakt och lönnsirap. Rör om. Låt stå framme 15-20 minuter och rör om då och då. Häll upp i skålar eller glas och ställ in i kylen över natten.

På morgonen mixar du ingredienserna till Nana Ice Cream i en mixer. Konsistensen ska bli ungefär som mjukglass.

Ta fram chiapuddingen och klicka över Nana Ice Cream. Toppa med fröer och nötter som du tycker om och om du vill, drizzla över lite honung. 

Ta-daaa! Lyxig och god frukost :)

Gör fodmap-fritt:  Använd växtmjölk eller laktosfri mjölk och gröna bananer. 


Kommentarer

Populära inlägg