Citronindränkt lamm

Oh la la! I helgens söndagsbilaga till Kvällsposten / Expressen / GT fanns en artikel om boken "Fredagsmys". Och de publicerade några av recepten. Eftersom jag älskar citron föll blicken direkt på detta recept. I tidningen pratar de om lammracks (VAR? får man fatt i sådana?) och ugnsbakade rotfrukter, men jag hittade bara lammstek i skivor och var grymt sugen på citronrisotto - så så blev det.

Det blev himmelskt!

Den där citrondressingen går inte av för hackor och kan nog föra de flesta rätter till himmelriket. Funkar säkert både till lax och kyckling också.

Citrondränkt lamm
4 portioner

Lammkotletter, lammracks eller lammstek i skivor så det räcker till 4 personer

Dressing
8 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
2 dl färskpressad saft av citron
1 dl olivolja
1 näve finhackad bladpersilja

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av. Kanske lite mer av något? Det ska vara syrligt och vitlöken ska knocka dig.

Stek köttet så att det är rosa i mitten. Salta och peppra. Ta från pannan och häll lite av dressingen över. Låt sedan var och en hälla på mer av dressingen efter behag.

Mina kommentarer: Till och med barnen tog förtjust för sig mer av dressingen! Den ska vara skarp både av citron och vitlök :) Jag behövde fyra ganska små ekologiska citroner för att få ihop 2 dl citronsaft. Vi åt med citronrisotto och en enkel sallad och det var fullkomligt ljuvligt.


Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg