Kardemummakyckling

Häromdagen kom dottern med sin kokbok "Första kokboken i världen" och deklarerade att hon ville laga maten. Hon valde noga ut ett recept och engagerade sig med liv och lust i att mäta upp kryddorna och vända kycklingen i stekpannan.

Kardemumma och kyckling låter kanske som en knepig kombination, men det är riktigt gott! Rätten är alltså barnsligt enkel att göra. Och lyckan i dotterns ögon när vi tackade henne för maten gav en extra god eftersmak.

Kardemummakyckling - Elaichi Murgh
4 portioner

2 msk matolja
1½ tsk kardemummafrön
600 g kycklinglårfiléer
½ tsk salt
½ tsk chilipulver eller chilifrukt
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
1½ dl naturell yoghurt
½ dl vatten

Lägg kardemummafrön i en mortel och stöt dem till små smulor. Häll olja i en stekpanna med höga kanter och sätt plattan på medelstark värme, vänta tills pannan är varm. Lägg undan en femtedel av kardemumman och lägg resten i stekpannan. Rör om och fräs kardemumman i 1-2 minuter.

Lägg i kycklingfiléerna och salt. Stek kycklingen så att den får färg runt om på alla sidor, men den behöver inte alls vara genomstekt, bara lite gyllenbrun.

Lägg i chili, gurkmeja och tomatpuré och rör om ordentligt så att alla bitarna blir ordentligt kryddade. Häll i yoghurten och vattnet och rör om. Sänk värmen, och låt såsen bubbla lite stillsamt, sätt på ett lock och låt alltihop koka i 15 minuter.

När det är klart, rör om igen, och var inte orolig om såsen ser ut att ha skurit sig. Strö över den sista kardemumman och servera med ris eller bröd och gärna en sallad eller någon grönsak till.


Kommentarer

  1. Låter spännande, och kul att dottern fick rampljuset för kvällen! Får prova det här med quornbitar tror jag bestämt, jag tycker ju så mycket om kardemumma <3

    SvaraRadera
  2. Det där lät onekligen riktigt spännande och gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg