Smoothie

Låt oss först konstatera att frukost är ett nödvändigt ont. Min kropp vill helst inte ha något före klockan 09.00. Blotta tanken på att sitta och tugga något på morgonkvisten kan göra mig lätt illamående. Så det där med att "frukosten är dagens viktigaste mål" gäller morgonmänniskor - inte kvällsmänniskor. Det kan vi väl konstatera.

Men en iskall lättdrucken smoothie slinker ner! Med lite frusna bär i frysen kan du variera smak på din smoothie, och de kalla bären gör att din smoothie blir lika god som en milkshake. Men kom ihåg att om du ta för mycket frusna bär så blir det mer glass än smoothie.

Hela jordgubbar är tufft för mixern att ta. Coop tex säljer påsar med smoothiefrukt i olika blandningar. Lite dyrare, men väldigt bekvämt. Och till sommaren är det ju idé att frysa in skivade jordgubbar till egna smoothiepåsar. Och har du bananer som håller på att bli övermogna så skala, skiva och frys in.

För att öka mättnaden lägger vi i lite proteinpulver. Det måste man inte göra. Man kan lägga i tex äggula istället. Det mesta proteinpulver som säljs idag är gjort på vasslepulver, men eftersom min mage inte kommer så bra överens med mjölkprodukter har vi valt ett sojabaserat proteinpulver som heter FitMeal. Våra favoritsmaker är Vanilj och Hallon.

Hallonsmoothie med mjölk

1 stort glas

1 dl yoghurt
1 dl mjölk
1-2 skopor FitMeal Hallon
½ dl frusna hallon

Häll alla ingredienser i en mixer alt en hög skål för handmixer. Mixa väl. Häll upp i ett stort glas.

Jordgubb- och banansmoothie utan mjölk

1 stort glas

2 dl ris-, soja- eller havremjölk
1-2 skopor FitMeal Vanilj
½ dl Smoothiefrukt Jordgubb-Banan från Coop

Häll alla ingredienser i en mixer alt en hög skål för handmixer. Mixa väl. Häll upp i ett stort glas.

Kommentarer

  1. Precis vad jag behöver inför ett par veckor med defluffing efter många goda viner och massor av god mat över jul och nyår. Egypten var däremot ingen viktökare!

    SvaraRadera
  2. åh, håller med, smutti är ju så himla gott! ska jag nog se till att göra imorgon faktiskt, för en gångs skull har jag alla ingredienser hemma!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg