Tranbärsnougat

Foto: Anders Hansson

Det här är så enkelt att göra att man nästan inte kan säga att godiset är hemmagjort. Man tar bara ingredienser och rör ihop så är det klart. Men gott blir det. De syrliga tranbären balanserar sötman, och nötterna ger härligt tuggmotstånd mitt i nougaten som smälter snabbt i munnen. Än en gång har jag hittat receptet i KvällsPostenbilagan Leva & Bo. Nr 47/2010 innehöll många goda recept på julgodis. Det kan dyka upp fler här på bloggen :)

Tranbärsnougat

1 sats

500 g mjuk nougat, tex Odense
50 g torkade hackade tranbär
50 g hackade nötter som mandel, hasselnötter, pinjenötter, valnötter...

Smält nougaten och rör i hackade tranbär och nötter. Häll nougatblandningen i en liten form, ca 20x20 cm, som du klätt med bakplåtspapper. Ställ nougaten kallt att svalna.

Skär i fina bitar och servera.

Mina kommentarer: Jag hade lite för lite nougat hemma och stöttade med lite mjölkchoklad. På bilden har jag blandat tranbär, mandel, hasselnötter, cashewnötter och pistagenötter. Några av dem var saltade, och den sältan gav en god brytning.

Kommentarer

 1. Oj, vad smaskens det här verkar! Hur mycket mjölkchoklad hade du i sammanlagt (gram)?

  SvaraRadera
 2. Frostrosor; jag tror jag saknade 50g nougat och kompenserade med lika stor mängd mjölkchoklad. Tror faktiskt att det gjorde min nougat lite fastare än originalreceptet.

  Helena; å vad spännande med utlottning. Jag vill vara med! *surfar iväg*

  SvaraRadera
 3. Jag skrev att jag skulle återkomma med fler julgodisrecept ur samma nummer. Tid och ork har inte funnits, och den chokladkola och ingefärstryffel jag faktiskt gjorde var inte så goda att de är värda att hamna på bloggen :(

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg