Dubbelmarinerad fläskfilé

Fläskfilé är inte det kött jag väljer i första hand. Tycker ofta det är lite menlöst och smaklöst. Men i den här kostymen vaknar köttet till! Det är också ett hemskt behändigt recept när man ska ha många gäster och vill förbereda. Det går till och med att frysa in i väntan på servering!

Det finns tydligen många olika varianter på det här receptet. Vet du någon så skriv gärna in det i en kommentar.

Dubbelmarinerad fläskfilé
4 portioner

500 g fläskfilé

Marinad 1
2 msk soja
1 msk hoisinsås
½ tsk salt
2 msk neutral olja
1 tsk socker

Marinad 2
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl neutral olja
1 tsk salt
½ tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris

Blanda marinad 1. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i minst 3 timmar. Vänd då och då.

Lägg filén på galler på en långpanna. Stick in en köttermometer så att spetsen sitter i mitten på den tjockaste delen av filén. Stek köttet i ugn i 175 grader tills termometern visar 65 grader. Det tar 30-40 minuter ungefär. Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i aluminiumfolie och låt kallna.

Blanda marinad 2. När filén kallnat skivas den i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Täck skålen med tex plastfolie och ställ kallt. Marinera filén i minst 4 timmar. Ös gärna köttet ett par gånger. Det går utmärkt att frysa filén i marinad 2.

Vid serveringen tas skivorna ur marinaden, de ska inte torkas av.

Mina kommentarer: Busenkelt och skönt att ha allt förberett. Jag serverar med tex potatisgratäng och grönsallad. Och lite extra cocktailkapris på toppen.

Kommentarer

  1. Receptet är nog rätt likt en dubbelmarinerad oxfile som vann en tävling i allt om mat ngn gång på 80 talet(tror jag)
    Skall bli kul att testa Mariette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg