Ramen med kryddig färs
Det går åt mycket snabbnudlar här hemma. Det är ett gott mellanmål när man har bråttom. Men här är den lite mer arbetade varianten. I originalreceptet från ICAs kundtidning Buffé ska man ta fläskfärs, men eftersom vi numera oftast äter vegetariskt måndag-torsdag bytte vi ut till quornfärs (vi tål inte soja). Och det blev gott. Dessutom var portionerna väl tilltagna. Ingen av oss tjejer i familjen orkade äta upp. Så kanske ska man säga att detta är 4-6 portioner.
Ramen med kryddig färs
4-6 portioner
200 g ramennudlar
4 ägg
1,2 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar
300 g fläskfärs eller vegetarisk färs
2 msk neutral olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2-3 sambal badjak eller sambal oelek
4 msk japansk soja
1 förpackning pak choi, 250 g
3 msk vit misopaste
3 msk tahini
2 msk finstrimlad ingefära
2 finskurna salladslökar
Gör så här
Mjukkoka äggen. Jag brukar köra kylskåpskalla ägg i kokande vatten i 8 minuter. Då blir de som på bilden.
Koka upp vatten och buljongtärningar och låt sjuda
Stek färsen i olja i en stekpanna tills allt är genomstekt. Tillsätt vitlök samt hälften av både sambal och soja.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela pak choi längs med och låt koka med de sistsa 30 sekunderna.Häll av och fördela nudlar och pak choi i skålar.
Vispa ihop buljongen med miso, tahini och resten av sojan och sambalen. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med färs, ägghalvor, ingefära, salladslök och gärna lite sesamfrön om du har det hemma.
Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar