Smakrik korvgryta

Med rätt tillbehör kan man trolla till korv så att det smakar riktigt bra. Den här korvgrytan var överraskande god. En bra vardagsgryta helt enkelt. Återigen ett recept från Expressenbilagan "118 GI-recept". Vi serverade ris till, men ska man vara strikt så ska det vara antingen inget ris alls eller fullkornsris. Så strikta var inte vi. Barnen gav tumme upp.

Smakrik korvgryta
4 portioner

1 paket korv med hög köttmängd, 70%, 400 g
1 liten gul lök
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1 msk smör
1 msk senap
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish
2 dl grädde
salt och svartpeppar
1 dl strimlad purjolök

Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Strimla paprikan. Hetta upp en gryta med smör och bryn korv, lök och paprika några minuter. Tillsätt senap, tomatpuré, ajvar relish och grädde. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Strö strimlad purjolök över grytan och servera.

Mina kommentarer: Maken gjorde grytan och använde mjölkfritt margarin, dijonsenap och havregrädde. Det blev jättegott.

Kommentarer

  1. Tack för receptet, mycket gott för en korvälskare som mig :) Jag har länkat till din sida på min blogg också, hoppas det är okej :)?
    // Rebecka

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tyckte om det. Klart det är ok :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg