Isad rabarbersoppa och jordgubbar med Limoncello

Isad rabarbersoppa
4 personer
½ kg rabarber i bitar
1 sockerbitsstor bit färsk ingefära
7 dl vatten
1-1½ dl fruktsocker
Redning
2 msk potatismjöl
½ dl vatten
Garnering
citron i tunna skivor
isbitar
Koka rabarber, ingefära och vatten i 5 minuter. Sila ifrån rabarbern och ingefäran och koka upp på nytt. Rör ut potatismjölet i vattnet och red av soppan. Låt svalna. Smaka av med fruktsocker. Kyl. Lägg citronskivor och isbitar i soppan vid serveringen. Servera gärna med en liten kaka.
Mina kommentarer: Fruktsocker kan jag få akut ont i magen av så jag ersatte med 2 dl vanligt hederligt socker och lät det koka upp med vattnet först innan jag la i rabarber och ingefära. Funkade utmärkt. Man ska inte låta soppan koka efter att den tjocknat när man har i potatismjöl, utan av från spisen direkt. Jag tyckte soppan kunde haft mer ingefärssmak, så jag provar en större bit nästa gång. Omdömena var skiftande vid bordet: "som saftsås", "sådär" och "Ja, det här måste du göra fler gånger!"
Jordgubbar i Limoncello och florsocker
Så enkelt - så gott!
Jordgubbar
Limoncello
Florsocker
Häll upp Limoncello i vida glas eller små skålar, en per gäst, tillsammans med en liten skål florsocker. Man doppar sedan en jordgubbe först i Limoncello och sen i florsocker och stoppar i munnen. Fantastiskt gott!
Mina kommentarer: Färska hallon funkade finfint de också!
Kommentarer
Skicka en kommentar