Pink Señorita och Roségin med grape och rosmarin

 Vi dricker mer drinkar på sommarhalvåret än på vinterhalvåret. Det är så gott att sitta och smutta på något läskande medan man väntar på grillen. Favoriter är mojito, GT och Aperol Spritz. Men i år seglade det upp en utmanare: Pink Señorita. Den är lite mer omständlig för du behöver koka sockerlag och du ska ha två sorters juice hemma. Men har du det så går det snabbt att göra själva drinken.

Vi provade en gin med grape och rosmarin också, men den har jag ingen bild på tyvärr. Den är god den också.

Sockerlag
Båda drinkarna innehåller sockerlag. Det gör du enkelt genom att koka upp vatten och socker så att sockret löser sig och sedan får lagen svalna. Du kan förvara sockerlag i kylen i veckovis utan att något händer - mer än att du kanske lockas göra en drink varje dag och den tar slut. I dessa recept säger de 1 dl socker och 2 dl vatten. Vi brukar göra på 1½ dl socker och 1½ dl vatten.

Pink señorita

1 drink

is
4 cl tequila
4 cl rosa grapefruktsjuice
1½ cl sockerlag
2 cl tranbärsjuice
färsk mynta

Fyll en shaker med is. Häll i tequila, grapefruktsjuice och sockerlag. Skaka kraftigt i 15 sekunder. Häll upp i ett glas och fyll på med tranbärsjuice till önskad smak. Garnera med färsk mynta. 


Roségin med grape och rosmarin

1 drink

1-2 citronskivor
1-2 grapefruktskivor
2 dl rosévin
2-3 cl pink gin
is
sockerlag efter smak
färsk rosmarin

Muddla citron- och grapefruktskivorna i botten av ett glas. Fyll på med rosévin, gin (måste inte vara pink gin, ta den du har hemma), is och rör om ordentligt. Fyll på med sockerlag till önskad sötma. Garnera med en rosmarinkvist. 

Kommentarer

Populära inlägg