Nudelsoppa med ägg och fläsk
Det har öppnat en ny butik i stan - "Asian Market". Så många spännande varor, en hel avdelning med nudlar(!) och grönsaker jag inte ens visste fanns. Underbart att strosa runt där. Jag kom hem med hoisinsås, sesamolja och udonnudlar.
I originalreceptet ska det vara ramennudlar, men jag är inte puritan. Det funkade finfint med udonnudlarna här tyckte jag.
Smakerna är underbara - starkt, sött, salt, syrligt. Mjuka nudlar och mjukt ägg möter krispiga färska böngroddar och spenat, och så får man lite tuggmotstånd av fläsket. Allt en rätt behöver!
Receptet är hämtat från ICA.se
Nudelsoppa med ägg och fläsk
4 portioner2 ägg
100 g ramennudlar
2 msk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liter kycklingbuljong
2 st stjärnanis
1 st piri-piri eller färsk röd chili eller en nypa chiliflingor
2 tsk råsocker
300 g färskt sidfläsk
150 g färska böngroddar
200 g babyspenat
2 msk risvinäger
4 msk mörk tamarisoja
4 skivade salladslökar
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 7 minuter. Låt dem svalna tills de går att skala, men låt dem inte bli kalla.
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av dem och skölj av med kallt vatten. Ställ åt sidan.
Koka upp buljongen tillsammans med ingefära, vitlök, stjärnanis, piri-piri och råsocker.
Stek fläsket i tunna skivor i en stekpanna på medelstark värme tills fläsket är knaprigt. Skär varje skiva i två delar och låt rinna av på hushållspapper.
Fördela nudlar, böngroddar, färsk spenat och ägghalvor i fyra djupa tallrikar.
Blanda i risvinäger och tamarisoja i buljongen och fördela sedan buljongen i tallrikarna.
Toppa varje skål med stekfläsket och salladslök. Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar