Magsmart chiapuddingDet är inte enkelt att navigera i matdjungeln. Det är ett virrvarr av dieter och motsägelsefulla förståsigpåare som säger vad du ska och inte ska äta. Inte sällan säger de emot varandra så att man sitter där och undrar om det är nån av dem som egentligen vet vad de håller på med.

Boken Magsmart av David Jonsson ger tips på vad man ska tänka på om man har en krångelmage. Och det har jag. Så nu testade vi hans recept på chiapudding för smarta magar. En av de godaste vi har testat hittills. Men det går grymt mycket chiafrön till den, så det är inte budgetmat precis.

En sak som inte står i många recept på chiapudding är att man inte kan blanda ihop ingredienserna, hälla i portionsformar, ställa in i kylen och tro att det blir bra. Nej, mitt tips är att du blandar ihop ingredienserna och låter det hela stå framme i en kvart, tjugo minuter, rör om, ev häller på mer chiafrön och sedan häller upp i portionsformar. Då slipper du som jag hitta en hård klump chiafrön med såsig mjök ovanpå.

Jag har faktiskt förändrat receptet något här nedan. Detta funkade för oss.

Magsmart chiapudding

3 glas

1 banan
4 dl havremjölk
1 tsk malen kardemumma
1 dl chiafrön

Mixa banan, havremjölk och kardemumma med en stavmixer. Blanda i chiafröna. Låt stå i femton minuter, en kvart och rör om. Kanske behövs det lite mer chiafrön för att få till rätta puddingkänslan. Häll upp i dricksglas eller andra portionsformar och ställ in i kylen.

På morgonen har du frukosten färdig. Pimpa med nötter, granola, frysta bär eller vad du tycker är gott till.


Kommentarer

Populära inlägg