Cowboy Chilli



 Efter en skön semester är det dags för vardag igen. Och med vardagen följer vardagsmaten. Den där som kan bli lite trist när det inte finns vare sig ork eller tid. Jag ägnade mig åt att riva ut bra vardagsmat ur alla mina mattidningar och la dem i en hög och allteftersom jag provat att tillaga dem lägger jag ut det som var gott här på bloggen.

Först ut ett recept från Buffé nr 10 2011 (ja tänk vad man hittar för gamla tidningar i högarna). Snabbt, enkelt och riktigt gott.

Cowboy Chili

4 portioner

ca 400 g kryddiga korvar
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 paket bacon (140 g)
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1-2 msk chilipeppar ancho style
1 tsk kakao
1 burk stora vita bönor (400 g)
1 burk kidneybönor (400 g)
5-7 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad koriander eller persilja
olivolja

Till servering
Nachochips eller baguette

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta i ca 3 minuter. Tillsätt bacon och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och kakao. Låt fräsa 1 minut under omrörning.

Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem i lite olja i en stor stekpanna så att de får lite färg. Lägg korven i böngrytan och och låt koka med i ca 3 minuter. Garnera med koriander eller persilja. Servera med nachochips eller baguette.

Mina kommentarer: Vi hade både kryddiga korvar och vanlig grillkorv i. Barnen uppskattade grytan och att man fick äta nachos till.


Kommentarer

  1. Enkelt och gott ser det ut även om jag föredrar baugett framför nachoschips...

    SvaraRadera
  2. Detta receptet har jag också testat. Gott!

    SvaraRadera
  3. Man kan säkert äta ris till också om man vill det Rune. Barnen tycker det är festligt med nachochips och vi hade såna hemma. Visst var det gott Maja! Bra vardagsmat :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg