Potatissallad med citron och mynta
Foto: Anders Hansson
Kokt potatis i all ära, men det kan bli lite tråkigt i längden. Därför är vi förtjusta i olika sorters potatissallad och det finns flera varianter här på bloggen. Denna är hämtad ur Lantliv Mat & Vin och den är friskt syrlig av citron och mynta. Ja så mycket att man nästan inte känner smaken av senap. Gott till grillat kött och kyckling.
Potatissallad med citron och mynta
10 bufféportioner2 kg färskpotatis
2 färska gula lökar
150 g sockerärter
1 kruka mynta
rivet skal av en citron
Dressing1½ dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
salt och nymald peppar
Skrubba och koka potatisen. Låt den svalna och dela den sedan i halvor. Skiva löken tunt och strimla sockerärterna. Hacka myntan grovt och blanda ner den tillsammans med citronzest.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över potatisen och rör om. Låt gärna stå och dra någon timme före servering.
Mina kommentarer: Återigen halverade jag receptet, men behöll nästan hela mängden senap (vi älskar senap). Jag använde vit balsamicovinäger och nymald vitpeppar.
Så fräsch den verkar! Tack för tipset!
SvaraRaderaNu har jag provat - lättlagat och jättegott!
SvaraRadera