Sparrissallad med pecorino

Till kycklingen rekommenderades sparrissallad och då är ju Internet helt fantastiskt. En snabb sökning och jag hade mängder av varianter att välja mellan. Fastnade för det här ytterst enkla receptet av Danyel Couet på recept.nu. Receptet som är publicerat där verkar vara mer en receptskiss, alternativt inte korrekturläst. Så jag har gjort min egen tolkning av det.

Pecorino är en väldigt salt ost, och en ny bekantskap för mig - men detta kan bli the beginning of a beautiful friendship. Ostens sälta stod väldigt väl mot tomaterna.

Sparrissallad med pecorino
4 portioner

1 knippe sparris
ruccola efter tycke och smak
3 tomater
hyvlad pecorinoost
olivolja och en god vinäger

Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen och skär i mindre bitar. Förväll sparrisen helt kort i saltat vatten. Eller ångkoka i micron. Den ska ha spänst kvar.

Kärna ur tomaterna och skär i mindre bitar. Blanda tomat och sparris med valfri mängd ruccola. Häll lite olivolja och en god vinäger och blanda om. Ta inte för mycket, salladen ska bara fuktas - inte bada!

Toppa med tunt hyvlad pecorino och kanske ett par drag med pepparkvarnen. Servera genast.

Kommentarer

Populära inlägg