Bruschetta

Bruschetta finns i alla de slag och man gör som man vill. Men här är en klassisk bruschetta, att svänga ihop och servera gästerna före maten till välkomstdrinken.

Perfekt sätt att bli av med nån dag för gammalt bröd :) Man kan använda formfranska, baguette eller nåt annat vitt bröd. Själv tycker jag att det blir godast med ett segt surdegsbröd med stora luftbubblor i.

Klassisk bruschetta
4 pers
8 skivor surdegsbröd, ca 1½ cm tjocka
3-4 tomater
basilika
olivolja
vitlök
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg upp brödskivorna på plåten. Pressa en vitlöksklyfta i god olivolja - ca ½ dl. Blanda om och pensla brödskivorna generöst på båda sidor. Rosta brödskivorna i ugnen i ca 10-12 minuter. Vakta så att de inte bränns.
Hacka tomaterna i ganska fina bitar. Peta bort kärnorna. Blanda tomathacket med färsk basilika som du hackat lite lätt och häll över någon matsked olivolja. Salta och peppra så att det smakar som du vill ha det.

Lägg lite tomathack på varje rostad brödskiva och servera genast, annars gör tomaterna brödet mjukt och trist.

Kommentarer

Populära inlägg