Asiatisk pastasallad


Variera den grillade maten med asiatiska smaker. Här är en pastasallad som smakar av sesamolja, lime och soja. Lätt och gott till grillad kyckling eller grillad fisk. Receptet är hämtat ur boken "Gott till grillat"

Asiatisk pastasallad
4 portioner

300 g riktigt tunn pasta, änglahårspasta
2 morötter
1 röd paprika
10 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 knippa koriander
2 lime
½ dl sesamfrön
½ dl pinjenötter
3 msk sesamolja
2 msk japansk soja
salt och peppar

Koka pastan al dente och spola den kall under rinnande vatten. När du kokar änglahårspasta är det viktigt att vattnet kokar rejält när du lägger i pastan och att du sedan rör om då och då, annars klibbar den lätt ihop under kokningen.

Skär grönsakerna i tunna stavar. Finhacka vitlöken, hacka koriandern och skär limen i klyftor.

Rosta frön och nötter i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser väl och smaksätt med salt och peppar.

Mina kommentarer: Av allergiskäl använde jag solrosfrön istället för pinjenötter (som inte känns asiatiska öht... Fast originalnamnet på rätten är "pastasallad med orientalisk touch" och tja, det känns som om vi blandar ihop äpplen med lime här). Jag pressade ner 1 vitlöksklyfta i sesamolje + sojablandningen som jag sedan hällde över pastan.

Kommentarer

Populära inlägg