Het parmesansås

Enligt boken är såsen god till grillad lax och grillade grönsaker, men jag vågade mig på den till grillad fläskkarré. Funkade.
Såsen mår bra av att stå och gotta till sig i kylen inför servering för att smakerna ska hinna gifta sig. Så här gör du den:
Het parmesansås
4 port
1-2 vitlöksklyftor
1-2 dl riven parmesanost
2 dl creme fraiche
1-2 äggulor
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Pressa vitlöken och riv parmesanen. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå i några timmar och smaka av på nytt.
Mina kommentarer: Jag gjorde denna med 1 dl parmesan, 1 äggula och 1 vitlöksklyfta och den smakade utmärkt. Och nej, den går inte att göra mjölkfri :)
Parmesanost som är så himla gott!! Såsen låter som något jag måste prova nu när grillsäsongen snart sätter fart:)
SvaraRaderaDenna måste jag absolut testa, älskar parmesan!
SvaraRadera