Goda drinkar - ett samlingsinlägg
Vi har börjat testa drinkar och gör lite olika varianter som verkar spännande och smakar oss fram. En del är för söta, andra jolmiga och några är jättegoda. I detta blogginlägg skriver jag in favoriterna efter hand. Vi har inte bilder på alla så det blir ett samlingsinlägg med en samlingsbild helt enkelt.
Simple syrup/sockerlag gör du enkelt själv genom att koka upp lika delar socker och vatten. Gör det i förväg och förvara i en flaska i kylen, för den ska vara kall när du blandar drinken. Honungssockerlag gör du på samma sätt men med lika delar honung och vatten.
En del av drinkarna är översatta från amerikanska oz till cl och stämmer kanske inte på millilitern. Men nära nog i alla fall :)
Jamen då kör vi! Här kommer de vi har gillat så här långt. Varje recept ger en drink.
GINBASERADE DRINKAR
2. 2 cl Triple sec
2.2 cl pressad citron
3/4 cl Grenadine
Toppa med sodavatten
Blanda allt utom sodavattnet med is i en shaker och skaka. Sila av i ett glas, toppa med sodavatten och garnera med en skiva (torkad) apelsin.
2 cl vodka
1 cl Lillet Blanc
Citronskal till dekoration
Häll ingredienserna i ett rörglas och fyll det med is. Rör tills drinken är iskall och har fått en balanserad urvattning. Sila upp i ett martiniglas. Garnera med citronskal.
Vill du ha drinken precis som James Bond kan du skaka drinken med is i en shaker istället för att röra om den.
2 cl gin
2 cl maraschinolikör (körsbärslikör)
2 cl grön Chatreuse
2 cl färskpressad citron
Skaka med is och häll upp i ett vackert glas. Garnera med ett maraschinokörsbär om du har sådana.
5 cl gin
2 cl Aperol
2 cl färskpressad apelsin
1 cl färskpressad citron
1-2 barskedar sockerlag
vridet apelsinskal
Blanda ingredienserna i en shaker, häll på is, skaka i 10 sek. Häll upp i vackert glas och vrid en bit apelsinskal över glas och drink så att oljan från skalet faller över drinken. Garnera med apelsinskal.
Aperol Martini
4 cl gin
3 cl Aperol
1.5 cl Noilly Prat
3 cl färskpressad citron
1.5 cl färskpressad apelsin
is och apelsinskal
Skaka ingredienserna med is och häll i ett vackert glas. Kläm en bit apelsinskal över drinken och dekorera med det.
ROMBASERADE DRINKAR
3 cl ananasjuice
1.5 cl färskpressad lime
1.5 cl sockerlag
Blanda ingredienserna i en shaker, häll på is och skaka 10 sek. Sila av i ett vackert glas. Garnera med en bit lime.
WHISKYBASERADE DRINKAR
VODKABASERADE DRINKAR
3 cl fläderlikör, tex St Germaine
Gör espresso som vanligt och för extra oumph lägger du i 1 tsk snabbkaffe och rör om. Ställ i kylen ett par timmar innan du ska göra drinkarna.
Blanda ingredienserna och skaka med is. Häll upp i glas och dekorera med tre kaffebönor.
TEQUILABASERADE DRINKAR
4 cl Tequila Blanco
3/4 cl Campari
2 cl pressad lime
2 cl sockerlag
1.5 cl pressad grapefrukt
Blanda i shaker tillsammans med is, skaka och sila upp i ett glas. Dekorera med skal av apelsin.
4 cl tequila
1.5 cl fläderlikör, tex St Germain
1.5 cl Aperol
1.5 cl färskpressad citron
1.5 cl sockerlag
två stänk angostura bitter
Blanda ingredienserna i en shaker, häll på is, skaka i 10 sek. Häll upp i vackert glas som du kan dekorera med en vacker kant av citron och chili, alt citron och Tajin
KONJAKBASERADE DRINKAR
4 cl cognac
2 cl apelsinlikör/triple sec, tex Cointreau
2 cl färskpressad citron
0.5 cl sockerlag gjord på demerarasocker (vi tog vanlig sockerlag)
Spraya glaset lätt med absint först. Det blir allra godast.
Blanda ingredienserna i en shaker, häll på is, skaka i 10 sek. Häll upp i vackert glas och garnera med apelsinskal.
Kommentarer
Skicka en kommentar