Corpse Revival No2

 


En sak vi började med under 2021 var att prova nya drinkar, och jag tänker att det ska vi fortsätta med. Men vi är lite picky och det är verkligen inte alla som landar här på bloggen. Många drinkar tycker vi är för söta. Själv gillar jag inte drinkar med äggvita. Men det här kan bli en favorit! Frisk och syrlig med bett i eftersmaken. Absinten ger sin karaktäristiska doft precis när man för drinken mot munnen och sedan kommer citrussmaken.

Är lite osäker på om namnet gör drinken rättvisa. Den är stark som hejsan så den torde snarare orsaka död än återuppliva någon. 

Man kan hitta olika recept på denna, och ofta är recepten mycket specifika på vilken sorts gin eller vilken sorts vermouth. Jag tänker att du tar det du har hemma och/eller har råd med. En del sorter är ju rackarns dyra. Vi använder gärna Explorers gin när vi blandar drinkar. Man får den karaktäristiska smaken av enbär utan att betala en förmögenhet. De fina ginsorterna dricker vi som de är, eftersom någon lagt ner sin själ i att balansera ihop en mängd olika kryddor och örter för den perfekta smaken. Då är det ju dumt att dränka den i massa annat.

Corpse Revival No2

1 drink

2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl vit torr vermouth
2 cl färskpressad citron
2.5 ml Absint

Skaka ihop med is och häll upp i vackra glas. Vi serverade med våra utmärkta "isbitar" i metall. De håller drinken kall utan att späda ut den.

Skål!

Kommentarer

Populära inlägg