Bijou

 


Det är kul med drinkar och vi provar oss fram. Många är för söta för vår smak, men ibland poppar det upp en drink som sticker ut. Den här heter Bijou precis som vår båt. Det var vi ju tvungna att testa.

Grön Chatreuse var inte helt enkelt att få fatt i, alla Systembolagets butiker har den inte inne. Och den var dyr! Vi köpte en liten flaska bara. 

Gin är ju hippt och det finns gin som smakar allt möjligt, utom just kanske enbär. Nästan synd att blanda dem med andra smaker. Eller åt andra hållet - det blandar sig inte alls bra smakmässigt. Vi håller oss till standard London Dry gin. Explorers gin fungerar utmärkt att blanda drinkar på. 

Precis som i Negroni blandar vi inte enligt standardreceptet. Vi dubblar mängden gin. Vi tycker smakbalansen blir bättre då. Men jag publicerar originalreceptet här med vår ginmängd inom parentes så får du prova dig fram.

Skål!

Bijou

1 glas

2 cl gin (vi tar 4 cl)
2 cl grön Chatreuse
2 cl röd söt vermouth
några droppar Angostura Bitter

Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Rör runt tills drinken är väl kyld och lagom utspädd av isen. Sila av, häll upp i cocktailglas och servera genast. 

Kommentarer

Populära inlägg