Sallad med ryggbiff och chimichurri


På sommaren går grillen varm här hemma och det är alltid roligt att hitta nya favoriter. Här är en. Jag utgick från ett recept i Woman and Home Good Food, men ändrade lite för att allergianpassa. Och jag glömde faktiskt granatäppelkärnorna, så de syns inte på bilden. 

Om du inte har grillen igång går det såklart att steka ryggbiffen i het panna.

Sallad med ryggbiff och chimichurri

4 portioner

2 dl pärlcouscous
300 g ryggbiff
60 g ruccola
½ gurka i små bitar
1 paket fetaost i kuber
granatäppelkärnor

Chimichurri
1 bunt färsk koriander (kan man utesluta)
1 bunt slätbladig persilja
saften av 1 lime
1 vitlöksklyfta 
1 tumstor bit färsk ingefära
1 tsk farinsocker
80 ml olivolja

Koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på förpackningen. 

Börja med chimichurrin. Lägg ner örter och vitlök i en skål med höga kanter. Skala och skär ingefäran i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan lägg ner den tillsammans med sockret och pressa ner limesaft. Kör med handmixer en stund. Häll i olivoljan och kör en stund till. Smaka av. 

Skär upp gurka och fetaost.

Lägg upp pärlcouscousen på ett uppläggningsfat. Ta ca 1 msk av chimichurrin och rör runt. Lägg i hälften av ruccolan och rör runt. Strö över gurkbitarna. 

Salta och peppra köttet och stek eller grilla det hastigt på hög värme. Skär i tunna skivor och lägg över couscousen. Lägg på resten av ruccolan och klickar av chimichurrin. Lägg på fetaosten (vi serverar den vid sidan av av allergiskäl.) Strössla över granatäppelkärnor och servera medan köttet fortfarande har lite värme kvar. 





Kommentarer

Populära inlägg