Borlottibiffar med mumsig potatis
Vi kämpar på med den vegetariska maten här hemma. Och här hittade vi något som kan bli en favorit. I originalreceptet i Allt om Mat är potatisen kryddad med parmesan, men det fungerar ju inte i vår familj. Så jag testade att krydda med näringsjäst och jepp, det var ett lyckokast. Jästen ger god smak och berikar maten med B-vitamin.
Biffarna blev ganska lösa. Nästa gång ska jag prova med ett ägg till. Men goda blev de!
Borlottibiffar med mumsig potatis
4 portioner
Biffar
3/4 dl solrosfrön
1 morot
½ gul lök
1 förpackning borlottibönor (ca 400 g)
1 dl panko eller ströbröd
1 ägg
1½ msk misopasta
½ msk tomatpuré
½ tsk salt
rapsolja att steka i
Potatisen
2-3 potatisar per person
2 msk olivolja
några nypor näringsjäst
en liten nypa chiliflingor
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader C. Skrubba potatisen och skär i cm-tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja, näringsjäst och kryddor. Rör om. Sätt in i ugnen. Rör om efter ca 20 min och ställ om till varmluftsugn. Låt gå ca 10 minuter till. Potatisen ska ha bra med färg utan att ha blivit bränd. Du får hålla lite koll. Ugnar är så olika.
Medan potatisen är i ugnen gör du biffarna. Häll av bönorna och lägg i en matberedare tillsammans med skalad och skivad lök, skalad och skivad morot, panko (eller ströbröd eller vitt bröd), misopasta, tomatpuré och salt. Kör till en jämn smet. Forma till biffar och stek till de får en fin yta.
Servera biffarna med en god sås, tex vitlökssås, aioli, chilimajonäs eller chilibearnaise samt en god sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar