Pumpakräk, mumier och mos-spöken


Det är roligt att leka med maten till Halloween och egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränser. Och har man ingen fantasi så kan man ju alltid surfa runt på Internet. Det gjorde jag. Då fick jag lite idéer och du får se dem här.

Först ut är orange paprikor, skurna som pumpafigurer, som "kräks" ut guacamole. Jag mosar bara ihop avocado med lime, vitlök, örtsalt, chilipeppar och finhackad purjo. Snabbt, enkelt och gott.För att göra korvmumier skär du bara tunna strimlor av färdig smördeg och snurrar in den korv du tycker om. In i ugnen i 225 grader C i cirka 12 minuter, eller tills de fått fin färg. (Kolla vad det står på paketet på den smördeg du använder.)

Spökena gör du av vanligt potatismos som du spritsar till spöken. Jag kan tipsa om att ha grillvantar på när du gör det, för det är varmt. Svarta sesamfrön funkar bra som små ögon.Spindlar till efterrätt, någon? Görs enkelt av chokladbollar med lakritsgodissnören som ben. Den här gången använde vi dessutom kristyr för att göra dem extra fina.

Fler halloweentips hittar du här:
Konfektkaka
Kakor i form av fingrar
Kräkande pumpahuvuden

Kommentarer

  1. Det var kreativt att använda några orange paprikor istället för en pumpa

    SvaraRadera
  2. Haha, ååh vad roliga och kreativa sätt att göra maten på :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg