Konfektkaka


Halloween har blivit lite av en favorithögtid. Då får man ta ut svängarna och leka med maten :)

Ena dottern fyller år i närheten av Halloween, och därför är det nära till hands att ha ett riktigt läskigt kalas. I år bakade hon själv alla godsakerna, inklusive den här konfektkakan. Det är en härligt kladdig chokladkaka ur boken "Kladdkakor" av Mia Öhrn. Här dekorerad med kristyr och en maffig spindel.

Kakan blir godast om du gör den dagen före den ska ätas, och låter den stå i kylen så den hinner "sätta sig" och bli sådär ljuvligt kletig. Den smakar utmärkt med en klick lättvispad grädde. Och den går såklart alldeles utmärkt att äta utan spindelväv och spindlar.

Konfektkaka

1 kaka

200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen i det smälta smöret. Dra av värmen och rör runt så att chokladen smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner chokladsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner försiktigt i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i drygt 12 minuter. Kakan är lätt vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna något och ställ sedan i kylen.

Mina kommentarer: Busenkelt recept, men ändå lite lyxigare än en vanlig kladdkaka. Görs enkelt mjölkfri genom att välja mjölkfritt margarin. Dubbelkolla chokladen - en del har mjölkpulver i chokladen fast den kallas mörk.




Kommentarer

Populära inlägg