Kokos- och risplättar
Halvsuddig mobilbild.
I vår allergifamilj går det sällan att följa ett recept rakt av om alla ska kunna äta det. Men det här receptet funkade faktiskt. Dessa mjölk- och glutenfria plättar smakar lite sött av kokosmjölk och smakar gott som brunch eller mellis tillsammans med agave- eller lönnsirap och kanske blåbär eller granatäppelkärnor.
Receptet hittade jag i ICAs tidning Buffé nr 1 2012.
Kokos- och risplättar
ca 30 plättar
2½ dl rismjöl
3 krm salt
3 ägg
1 burk, 400 ml, kokosmjölk
fett att steka i
Vispa ihop äggen i en bunke, häll på lite av kokosmjölken, och blanda. Häll i rismjölet och vispa slätt. Häll i resten av kokosmjölken. Salta. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Stek i plättlagg med lite matfett tills plättarna fått fin färg. Servera genast med sirap, frukt och bär.
Kommentarer
Skicka en kommentar