Ingelas sockerkaka

Detta är ett recept som följt mig länge. Det står i min allra första receptbok där jag skrev in mina favoritrecept. Sidan är fläckig, nött och använd. Jag vet inte vem Ingela är, men kakan är god och enkel att göra. Det funkar med citron också, men just apelsinsmaken är min favorit.


Ingelas sockerkaka
1 kakform

3 ägg
2½ dl socker
50 g smält smör
1 dl varmt vatten, eller ännu hellre juicen av en pressad apelsin kompletterad med vatten så att det blir totalt 1 dl.
1½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
zest av en apelsin

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda smör och vatten/pressad apelsin och häll i. Blanda vetemjölet med vaniljsocker, bakpulver och apelsinzest och häll i. Rör om så att det blandar sig.

Smöra och bröa en vacker sockerkaksform. Häll ner smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader C.

Mina kommentarer: Vill man kan man öka andelen smör till 75-100 gram, vilket ger en saftigare kaka.

Kommentarer

  1. ohh, blir mjukpepparkaka nu
    http://allkrydda.blogg.se/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg