Hovmästarsås
Till den gravade laxen är det gott med en klick hovmästarsås, likaså till krabba. Det går att köpa färdig sås på burk, men det är faktiskt väldigt enkelt att själv svänga ihop den.
Hovmästarsås
4 port
3 msk senap
1 äggula
1 msk strösocker
1 krm salt
½ krm malen vitpeppar
1 tsk vinäger
1 dl neutral matolja
1 dl hackad dill
1 dl creme fraiche
Blanda senap, äggula, strösocker, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt matoljan mycket sakta i en tunn stråle under ständig vispning. Använd gärna elvisp eller handmixer. Efter en stund kan man hälla på oljan lite snabbare, men var försiktig - för mycket olja på en gång och såsen skär sig!
Blanda i hackad dill och creme fraiche som ger såsen smak och krämig konsistens.
Serveras kall.
Mina kommentarer: Jag använde vanlig slottssenap och vit balsamvinäger. Med handmixer får du upp en fluffig konsistens och behöver inte alls någon creme fraiche i.
Kommentarer
Skicka en kommentar