Biff i rödvin med peppar


Långkok är gott och enkelt. Här är en gryta som är så enkel att den nästan gör sig själv. Resultatet blir mört och gott kött - och ett kök som doftar ljuvligt. Perfekt till en söndagsmiddag.
Receptet publicerades i Leva och Bo nr 9/2010.

Biff i rödvin med peppar
4-6 portioner

1 kg högrev eller märgpipa
1 flaska rödvin
nymalen svartpeppar efter smak (ca 3 kryddmått)
salt
½ burk tomater av bra kvalitet
50 g färsk bladpersilja
50 g färsk timjan

Sätt ugnen på 120 grader. Strimla köttet i lillfingerstora strimlor och placera det i en gryta som kan stå i ugnen. Slå på rödvin såa tt det knappt täcker köttet. Salta och peppra. Ge det hela ett uppkok och skumma väl. Sätt in ugnen i grytan och låt stå 6-8 timmar.

Tillsätt tomaterna och låt koka vidare tills köttet känns helt mört.

Hacka örterna grovt och vänd ner dem precis innan servering. Servera med en bit bondbröd.

Mina kommentarer:
Otroligt enkelt att bara skära ner köttet och inte hålla på och bryna och greja. Jag gissade att kocken som skrev receptet hade tjockare lillfingrar än jag och gjorde lite tjockare strimlor. Jag använde en hel burk Mutti hela cocktailtomater och lät dem koka med en liten stund. Vi åt kokt potatis och en grönsallad till. Barnen älskar det långkokta köttet som smälter i munnen.

Kommentarer

  1. Det där lät jättegott och dessutom smidigt med tanke på att det lagar sig själv i ugnen! Det ska testas.

    Linda F.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg