Farmors fisksoppa


Svärmor brukar göra den här soppan. Därav namnet. Jag har ingen aning om varifrån hon har fått receptet, men gott är det i alla fall. Enkel vardagsmat. Barnen älskar soppan och brukar be om farmors soppa. Slurp! så är den slut. Det är gott med bröd, ost och smör till soppan.

Farmors fisksoppa
4 portioner

1 purjolök
2 msk margarin
1 tsk curry
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
1 tsk salt
1 pkt djupfryst torsk, 400 g
1 pkt djupfrysta ärter och morötter
1 dl grädde
1 pkt djupfryst dill

Fräs purjo i margarin. Strö över curry och mjöl och späd med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet och låt soppan koka upp. Skär torsken i 2 cm kuber. Lägg fisk och grönsaker i soppan. Låt sjuda 8-10 minuter. Tillsätt grädde och finklippt dill.

Mina kommentarer:
Jag tycker inte det räcker med enbart salt utan brukar stötta med lite buljong. Lite extra curry och några drag med vitpepparkvarnen ger också lite extra fjong. Jag vet inte hur mycket "1 pkt" ärter och morötter är, men jag brukar ta 1-2 dl av dem, så att det ser lagom ut. Samma med dillen, hur mkt "1 pkt" är där vet jag inte heller men jag brukar ta säkert 1 dl dill. Mycket dill ska det vara och den ska i på slutet för att inte koka sig gråtrist.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg