Vegansk risgrynsgröt i CrockPot
Grejen med slowcooker, min är av märket CrockPot, är att man inte behöver passa gröten mer än att röra om en gång i timmen. Slowcookern håller en låg, jämn temperatur i flera timmar och tillagar maten varsamt. Om du väljer etiketten CrockPot här på bloggen får du fler förslag på mat som lämpar sig för slowcooker.
Efter mina tester så tänker jag att rismjölk ger den vackrast vita gröten. Havremjölken ger gröten en lite grådaskig färg (men smaken är det inget fel på). Jag har även kört med mandelmjölk, men tillverkningen av den är ju lite tveksam så jag håller mig till rismjölken.
4 dl grötris
1 liter vegansk mjölk, helst rismjölk
Vegansk risgrynsgröt i CrockPot
8 portioner4 dl grötris
1 liter vegansk mjölk, helst rismjölk
2 dl havregrädde för att få upp fetthalten
4 dl vatten
1 tsk salt
2 msk socker
1 st kanelstång
1 tsk salt
2 msk socker
1 st kanelstång
Lite veganskt margarin för att få upp fetthalten
ev 1 tsk vaniljpulver
Lägg ner allt i grytan och rör om. Lägg på locket och ställ in slowcookern på låg och kör i 4 timmar.
Rör om efter hand och häll ev på lite mer mjölk för att få önskad konsistens.
Ät som varm gröt med lite socker, mald kanel och en skvätt havremjölk.
ev 1 tsk vaniljpulver
Lägg ner allt i grytan och rör om. Lägg på locket och ställ in slowcookern på låg och kör i 4 timmar.
Rör om efter hand och häll ev på lite mer mjölk för att få önskad konsistens.
Ät som varm gröt med lite socker, mald kanel och en skvätt havremjölk.
Kommentarer
Skicka en kommentar