Spaghetti med brysselkål och bacon



Vardag. När alla kommer hem från jobb, skola och aktiviteter vill man ha maten på bordet så fort som möjligt med minsta möjliga ansträngning. Då kan den här pastarätten vara något att prova. Snabbt, gott och enkelt. Möjligen tar det lite tid att rensa brysselkålen, men det är det värt. Det finns många varianter på receptet på internet. Det här är min.

Spaghetti med brysselkål och bacon

4 portioner

Spaghetti till fyra personer
200 gram bacon
1 gul lök
1 nät brysselkål
2-3 dl havregrädde
salt och peppar

Rensa och halvera brysselkålen. Hacka löken och klipp baconet i mindre bitar. Koka upp pastavatten.

Koka brysselkålen i rejält saltat vatten tills den precis blivit mjuk. Häll av kålen och ställ åt sidan. Fräs baconet knaprigt i en traktörpanna. Plocka upp baconet och lägg på en tallrik med hushållspapper att rinna av.

Stek löken i baconfettet tills den är mjuk. Koka samtidigt pastan. Lägg ner brysselkålen tillsammans med löken och häll på havregrädden. Blanda runt. Lyft över pasta från pastavattnet ner i pastasåsen och rör runt. Späd ev med lite pastavatten. Smaka av med peppar (baconet är salt, så smaka av). Strössla över det knaperstekta baconet och servera omedelbums.

Kommentarer

Populära inlägg